Городищани взяли участь у першому єпархіальному фестивалю Різдвяних колядок

П’ятниця, 08.01.2021 12:11

7 січня 2021 року, у перший день святкування Різдва Христового, за підтримки архієпископа Черкаського і Канівського Феодосія, пройшов перший фестиваль Різдвяних колядок обласного рівня.

Головною сценою для цього яскравого дійства став кафедральний Михайлівський собор, куди з’їхалися професійні та аматорські колективи, виконавці народної коляди з усієї Черкаської єпархії. Ця подія викликала жвавий інтерес для провідних засобів масової інформації Черкащини, яким архієпископ Феодосій дав інтерв’ю.

Вже на сцені, перед початком концертної програми, він зауважив, що українська колядка є унікальним явищем в культурі нашого народу, суто народним виявленням любові до Христа та самої події Його народження. Невипадково тексти найбільш відомих українських колядок нині перекладені та співаються в багатьох країнах світу.

Фестиваль зібрав близько 30 колективів, які виступали почергово, наповнюючи собор радісним співом. Зі своєю програмою виступили не лише мирські, а й монастирські виконавці.

На сцену вийшли й виконавці з Городища, яких представив благочинний Городищенського округу протоієрей Іоанн Жигало. Крім виступу на сцені, вони завітали до Владики Феодосія в його робочому кабінеті.

По завершенні виступу всі учасники фестивалю підходили до фундатора цього яскравого різдвяного фестивалю архієпископа Феодосія, отримуючи з його рук цілком заслужені різдвяні подарунки й святе благословення.

Кількість переглядів: 50